Tokiói városnézés I.

Ha nem utazási irodával jössz Tokióba, hanem magánúton, ez a cikksorozat neked szól. Kigyűjtöttük a kedvezményes utazási lehetőségeket, a legfőbb látnivalók árait és szállásfoglalós oldalakat.

Kezdjük az utazással!

Tokiói metróhálózat (kandzsis)

Tokiói metróhálózat (angol)

Tokiói vasúthálózat (kandzsis)

Tokiói vasúthálózat (angol)

Kombinálva a legnépszerűbb vasútvonalak és metróvonalak (angol)

Azért érdemes ezeket átböngészni, mert ez alapján ki tudod választani, melyik jegy éri meg a legjobban.

A kedvezményes jegyeket itt gyűjtötték össze: http://www.tokyoguide.net/trans/ticket.html de mivel japánul van, a legfőbb infókat lefordítjuk (az árak 1 fő, felnőtt részére):

Tokió egynapos metróbérlet:  710 jen, 東京メトロ一日乗車券 (Tókjó metro icsinicsi dzsósaken)

           kétnapos metróbérlet:   910 jen.

Az összes metróvonalon érvényes. Minden állomáson megvásárolható a jegyautomatákban (jegy-forma), illetve a bérletárusító helyeken kártya-formában. Utóbbit kevésbé veszíti el az ember és emléknek is jó.

Tokió városi üzemeltetésű metró-vonat-buszbérlet, egynapos: 700 jen      東京都交通局一日乗車券 (Tókjóto kócúkjoku icsinicsi dzsósaken)

Ha aznap veszed meg, a városi üzemeltetésű vasútállomásokon és buszokon tudod megvenni, illetve a városi üzemeltetésű jegyautomatáknál.

Tokiói szabadjegy egynapos: 1580 jen : 東京フリー切符 (Tókjó furí kippu)

A 23 kerület JR (vasút) vonalára, az összes metróvonalra, a városi üzemeltetésű metró-vonat-buszvonalakra jó. A JR állomások midori no madogucsijánál, a Tokyo Metro bérletárusító helyein és a városi üzemeltetésű metró/vonatállomások bérletárusító helyein lehet megvenni. 

Buszjegy egynapos: 500 jen 都バス一日乗車券 (Tókjó tobaszu icsinicsi dzsósaken)

Ha szeretsz buszozni, ez neked való. A városi üzemeltetésű buszokra jó.

Ha Odaibába vágyódsz:: 900 jen お台場有名ぐるい切符 (Odaiba júmei gururi kippu)

Azért éri meg, mert csak a Jurikamome monorail egynapos jegye 800 jen lenne, de ezzel a jeggyel vízibuszozni is tudsz. Megvehető a Jurikamome minden állomásán (elővételben csak a Sinbasi állomáson), a Hinode vízibusz-állomás irodájában, a Rinkai-vonal minden állomásán (kivéve 大崎-Ózaki)