Sűrű miszóleves

Sűrű és látszólag tartalmas miszóleves-változat, pedig alig van benne kalória.

  • 8-10 centis jégcsapretek-darab
  • fél kocka kemény tofu
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál mirin
  • 4 kanál miszó
  • 1 liter dasi (vagy 1 zacskó instant dasipor 1 liter vízben)

A jégcsapretket hámozd meg, majd vágd 8 centi hosszú, gyufaszál vékonyságú csíkokra. A tofut vágd két szeletre, majd bő, forró olajban süsd ropogósra. Vedd ki az olajból, csepegtesd le. Két dl vízben keverd el a mirint és a szójaszószt, forrald fel, majd tedd bele három percre a sült tofuszeleteket. Ezután vágd vékony (2-3 mm vastag) csíkokra. Forrald fel a dasit, szórd bele a retket és a sült tofu-csíkokat. A miszót két kanál hideg vízzel alaposan keverd el, majd öntsd a levesbe. Azonnal tálald (vagy legalább vedd le a tűzhelyről; a miszót nem szabad forralni, mert elmegy az aromája).
A jégcsapretek mellett használhatsz julienne-re vágott sárgarépát is. Kockára vágott friss (selyem)tofuval, gombával gazdagíthatod.