Fudzsi-Hakone

Tokió és környéke páratlan fekvésének köszönhetően bővelkedik a meleg vizű források által táplált rekreációs területekben. Hakone, a Fudzsi-hegy lábánál fekvő forrásokban gazdag város, másfél órás vonatútra fekszik Tokiótól. A neves Nyílt Téri Múzeum meglátogatása feltélenül ajánlott, mely szobrok százain keresztül ismerteti a letűnt korok történelmét.

www.japanspecialista.hu

 

A 3776 méter magasságba törő Fudzsi-hegy nemcsak Japán legmagasabb hegye, hanem Japán cégére, szimbóluma is. Sok japán számára a hegy egyben vallási jelentéssel is bír, számos zarándokút tűzi ki céljának a Fudzsi megmászását. A júlusi és augusztusi, kora hajnali órák a legalkalmasabbak az út megtételére, amikor a csúcsra feljutva a felkelő nap látványa kárpótol minden kellemetlenségért, és felejthetetlen élménnyel ajándékozza meg a turistákat: nemhiába ez lett Japán nemzeti jelképe. A hegy pihenő komlexumához tartozik még az Öt Nagy Fudzsi Tó, mely széleskörű kiránduló, csónakázó, horgászó, kemping és piknik lehetőséget kínál.

www.japanspecialista.hu

Hakone természeti adottságai, és híres forrásvizei mellett mindenképpen meg kell említeni a közelben található Izu szigetvilágot. A vulkánikus dombokkal szegélyezett szigeten a tenger megannyi színévél, és formájával ismerkedhetünk. Osima szigetét 2 és fél óra alatt érjük el hajóval Tokióból, ahol egy egésznapos kirándulás keretében barangolhatunk a felejthetetlen környezetben.

www.japanspecialista.hu

Forrás: www.japanspecialista.hu