Zöldséges tofu szezámöntettel

  • 1 kocka kemény tofu
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g cukorborsó
  • 2 kanál szezámmag
  • 2 kanál dasi
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál mirin
  • 1 kanál szaké vagy száraz fehérbor

A tofut vágd 4-5 szeletre, majd forró vízben 3 perc alatt főzd meg. Szedd ki a vízből, hagyd kihűlni, majd óvatosan papírtörlővel vagy tiszta konyharuhával préseld ki belőle a nedvesség javát. Ezután egy törd át egy szitán vagy szűrőn. A sárgarépát karikázd fel és enyhén sós vízben a cukorborsóval együtt dobd két percre forró sós vízbe. (Használhatsz egy kevés spenótot is.) A szezámmagot pirítsd meg egy serpenyőben, majd mozsárban törd össze. (Használhatsz szezámpasztát is.)
A zöldségek kivételével összes hozzávalót alaposan keverd el, majd óvatosan forgasd bele a répát és a cukorborsót.