Zing Dan (füstölt tojás)

  • 4 nagy tojás
  • 2 kanál zöldségleves
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál olaj
  • apróra vágott zöldhagyma a díszítéshez


Egy kis lábosban forralj fel 2 deci vizet. Vedd le a tűzről, és hagyd, hogy kihűljön. Kb. 7 perc múlva, amikor a víz már csak langyos, öntsd bele az alaposan felvert tojásokat. Ezután az egészet öntsd egy edénybe. Az edényt helyezd egy másik fölé (a legjobb, ha gőzölőt használsz), az alsüba tegyél egy kevés vizet és úgy helyezd el rajta a másikat, hogy ne érintkezzen a vízzel, sőt, a lehető legkevesebb hőt vegye át az alsó edény falától is.

Lassú lángon 10-13 perc alatt készítsd el a sodót. Ha az alsó edényből elforr a víz, pótold.

Óvatosan vedd le a felső edényt, a tojást ízesítsd a szójaszósszal,

Egy kis edényben a lehető legforróbbra hevítsd fel az olajat, majd amikor már füstöl, óvatosan öntsd rá a tojásra. Hallani fogod, ahogy recseg-ropog…

A zöldhagymával díszítsd.

 Fórum az ázsiai konyháról