Yukkai Jang Kuk – Hagymaleves csilis marhával

  • fél kg marhahús
  • 2 l víz
  • csilipor vagy csilipaprika tetszés szerint
  • 2 kanál szezámolaj
  • 12 zöldhagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kanál pirított szezámmag
  • 1 kanál cukor
  • fél kanál fehérbors
  • két kanál szójaszósz


Ezt a levest igen csípősre készítik, és a legforróbb napokon fogyasztják, mivel elősegíti az izzadást, vagyis a test hűtését. Ugyanolyan hatásos, ha a hideg ellen fogyasztják…

A falatnyira vágott húst tedd fel a vízben egy lábosban. Forrald fel, és addig főzd, amíg a marhahús szinte szétesik. Keverd össze a csilit a szezámolajjal. Vágd apróra a zöldhagymát, és add a leveshez az összezúzott fokhagymával együtt. Add hozzá a maradék hozzávalókat és alacsony lángon főzd tovább három-négy percig. Forrón tálald.

Fórum a japán ételekről