Vietnámi savanyú-erős leves (Bun Bo Hue)

  • 4-6 sertésköröm
  • 500 g marhafelsál
  • 3 teáskanál chiliszósz
  • 3 szál citromfű 4-5 centis darabokra vágva
  • 1 kanál olaj
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál rákpaszta
  • 1 teáskanál cukor
  • 100 g üvegtészta

Az üvegtésztát dobd 10 percre meleg vízbe, majd csepegtesd le. A marhahúst vágd falatnyi darabokra, 10 percig főzd vízben, majd csepegtesd le. Egy nagyobb lábast tölts meg félig vízzel, tedd bele a sertéskörmöt és közepes lángon főzd 15 percig. Add hozzá a marhahúst. Közben hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, öntsd bele a chiliszószt és a rákpasztát, keverd el, pirítsd pár percig, majd öntsd a levesbe. Alacsony lángon párold tovább 30-40 percig. Az utolsó öt percben add hozzá a többi fűszert. Apróra vágott újhagymával, citromkarikával tálald.