Vietnámi marhasült vízigesztenyével

  • 250 g bélszín
  • 5 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kanál halszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 kanál olaj
  • 1 közepes hagyma
  • 1 kanál ecet
  • 1 kanál olivaolaj
  • bors
  • 2 csésze vízigesztenye

A húst vágd két-három centis kockára. A fokhagymából négy gerezdnyit keverj el a halszósszal, cukorral és két kanál olajjal. Öntsd rá a húsra és hagyd állni fél órát.

A hagymát vágd ketté, majd szeld papírvékonyra. 5-10 percig hagyd állni az ecetben, majd hintsd meg egy kevés borssal és az olivaolajjal. A vízigesztenyét vágd karikákra és keverd el a hagymával.

A maradék kanál olajat hevítsd fel egy serpenyőben vagy vokban. Szórd bele a megmaradt fokhagymát, majd a húst. Nagy lángon kevergesd, amíg kívül megbarnul, a közepe viszont még rózsaszín marad. Tálaláskor merd a hagymás vízigesztenyére.