Végre itt a szagos telefon

Image– A telefonodnak halszaga van.
– Ez nem a telefonom…

Kellett ez nekünk? Sajnos a fentiekhez hasonló okosságokra is fel kell készülnie a világnak, hála az új Sony Ericsson SO703i mobiltelefonnak.
A nyolcvanas évek elején komoly előrelépést okozhatott az osztályrangsorban, ha az ember be tudott szerezni egy szagos radírt. (Ez volt az a korszak, amikor megnyaltuk a mandarin illatú szappant, csak mert annyira valódinak tűnt.)

Alig telt el húsz év, és máris itt az utód, hála istennek és az NTT DoCoMo japán telefontársaságnak. Az új csoda kilencféle aromát képes a felhasználó arcába permetezni egy cserélhető szövetdarabon keresztül (egyszerre egyelőre csak egyfélét). A társaság szerint beszélgetés közben az vásárló másra sem vágyik, mint egy futó aromaterápiára.

Az mindenesetre bizonyos, hogy a sötétben is megtalálhatjuk a telefont, feltéve hogy nem kapott el a parlagfű-allergia. Apropó allergia: vajon hányat kell még aludnunk, amíg megjelenik az első emelt díjas sms-ért letölthető celebazonos illatminta?
Le kellene védetnem néhány ötletet, például azt, amikor a helyi Vodafone-ügynök házhoz jön és négyszáz forintért analizálja a nagyi püspökkenyerének illatát, majd felviszi a rendszerbe és az egész családnak elküldhetjük a telefonjára.
 
Image

Nyilvánvaló, hogy már csak heteink vannak hátra, míg a japánok megkezdik – a jégkrémekhez hasonlóan – a polip- vagy fokhagymaszagú telefonok tömeggyártását…