Új anime online

Az animekészítő stúdiók között újabban az a tendencia, hogy leköltöznek vidékre. Az eredmény egy friss, mulatságos és egyre népszerűbb anime-műfaj, ami a vidéki élet szépségeit mutatja be.

 

puyukai.com: Szanae

Az Ibaraki megyei Cukuba székhelyű Medicrie Vállalat rajzfilmkészítő stúdiója, a Pujukai Studió is egy kislétszámú “vidéki” stúdió, amely olyan híres animékben működött közre, mint a Boku, Otariman, (Én, Otariman) vagy a Tono ti issó (Az urakkal együtt).

A stúdió legújabb animéje, az Agukaru Ibaraki megyét és annak mezőgazdasági ágazatát népszerűsíti: a főszereplő, Baraki Szanae egy földműves családba született, minden nap a családjának segít a földeken. Különleges képessége, hogy látja a földeken levő szellemeket.

Hű kísérőjével, a rizs szellemével, Inahóval az oldalán ő lesz a Mezőgazdaság Angyala, aki a gazdálkodás szépségeit terjeszti és megvédi az Ibaraki megyei földművelést.

A rajzfilm közben rövid snittekben elmagyarázzák egy-egy mezőgazdasági növény, illetve termék gondozásának, létrehozásának módját.

Amikor a falut egy gonosz banda (a vaddisznó, a vakond és a tanuki) egy óriásrobottal feldúlja, előtör másik képessége is: varázserővel bíró bosszúálló lesz belőle, aki ezt kiáltja: “Földanya áldásával, Szanae átváltozik!” – és tényleg.

 

Az Agukaru című új anime elérhető a YouTube-on, a Nico Nico Douga nevű japán video-megosztó portálon és a stúdió honlapján:

http://puyukai.com/agukaru/

Asahi