Új alelnök a Kínai Kulturális és Művészeti Központban

A Kínai Kulturális és Művészeti Központ alelnöke: Gimesi Zoltán. 2008. február 8-tól, a Kínai Kulturális és Művészeti Központ alelnöke Gimesi Zoltán. Zoltán Környei Bélát váltja, aki hosszú időn keresztül látta el alelnöki feladatait, képviselve a Művészeti Központ közösségét. Béla, februártól közművelődési vezetőként fojtatja munkáját a Vezetőségében.

Gimesi Zoltán 2004 óta aktív tagja a Kínai Kulturális és Művészeti Központnak.

Az elmúlt években odaadó és áldozatos közösségi tevékenységével számos rendezvény sikeréhez járult hozzá. Kezdetektől az autentikus harcművészet gyakorlója, 2006 első negyedévében csatlakozott a „Kína Virágai” kulturális élő rádióműsor stábjához – technikusként és adásszerkesztőként. Tervezi, szervezi és gondozza a Kínai Kulturális és Művészeti Központ művészeti-, kulturális és társadalmi rendezvényeit.
A Kínai Kulturális és Művészeti Központ alelnökeként legfőbb törekvésem, hogy szellemi és kapcsolati tőkénk tovább bővüljön. Kína iránt érthetően egyre nagyobb az érdeklődés, s mi így tudunk igazán segítséget nyújtani a Kínával ismerkedni vágyóknak. A Kínai Kulturális és Művészeti Központ – megalakulása óta – az autentikus forrásokhoz visszanyúlva mutatja be a régi, és az ettől elválaszthatatlan modern Kína kultúráját, azaz a kínai világot – vallja Gimesi Zoltán.
Gimesi Zoltán elérhetősége a ccca@kinainfo.hu (Vezetőségben), vagy g.zoltan@kinainfo.hu e-mail címen.