Üvegtészta-saláta babcsírával

  • 200 g üvegtészta
  • 1 csésze reszelt vöröskáposzta
  • 1 csésze cukorborsó
  • 1 piros kaliforniai paprika csíkokra vágva
  • 100 g szójacsíra

az öntethez:

  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál reszelt narancshéj
  • 3-3 kanál apróra vágott petrezselyem és újhagyma
  • 3 kanál vörösborecet
  • 2 kanál szezámolaj
  • 2 kanál cukor
  • 1 kanál chiliszósz

Az üvegtésztát fél órára áztasd meleg vízbe. Csepegtesd le, vágd tízcentis darabokra. A cukorborsót két percre dobd forró vízbe, öblítsd le hideggel, majd vágd csíkokra. Az öntet hozzávalóit alaposan keverd el (használhatsz turmixot is). Forgasd össze a saláta hozzávalóit, öntsd nyakon az öntettel. Tálalás előtt két órára dugd hűtőszekrénybe.