Túrógombóc Calpisszal

  • 250 g túró
  • 2-4 kanál búzadara (a túró állagától függően)
  • 2 tojás
  • fél dl natúr Calpis
  • 1 kanál vaj
  • 3 kanál zsemlemorzsa

Keverd el a tojást és a Calpist. Adj hozzá egy csipet sót. Keverd el benne a túrót, majd annyi búzadarát, hogy a keverék híg, folyós maradjon. Hagyd állni tíz percig (a massza be fog sűrűsödni). Ezután nedves kézzel formázz belőle kis gombócokat, majd bő, forró vízben főzd meg. Amint felmerül a víz felszínére, kiszedheted. A vajat olvaszd meg egy serpenyőben, pirítsd meg benne a zsemlemorzsát, majd forgasd meg benne a gombócokat. Porcukorral hintve tálald.
Zsemlemorzsa helyett használhatsz kókuszreszeléket is. Ha nagyon ráérsz, a tojásfehérjét előbb verd fel és utána keverd a masszához, attól még könnyebb lesz az állaga.