Tofuval töltött tavaszi tekercs

  • 200 g (fél csomag) kemény tofu
  • 100 g üvegtészta
  • kb. két tucat tavaszi tekercs tésztalap
  • 1 sárgarépa durván lereszelve
  • fél csésze vékony csíkokra vágott káposzta
  • friss bazsalikom, citromfű, menta

A tésztát mártsd forró vízbe, amíg megpuhul. Ezután tedd át egy tál hideg vízbe. A tofut szeleteld fel, majd egy percre dobd forró olajba. Gyorsan öblítsd le vízzel, majd vágd csíkokra.

Egy mélytányárba tölts meleg vizet. Ebbe márts egy tésztalapot, majd fektesd egy nedves konyharuhára. Vigyázz, nehogy túlságosan szétázzon, mert akkor elszakad. Néhány tésztalap elrontása után már érezni fogod, mennyire kell beáztatni…
A tésztalapra helyezz el egy kevés friss bazsalikom-, citromfű- vagy mentalevelet, majd egy kevés üvegtésztát, répát, káposztát, tofut. A tésztalap feléd eső részét hajtsd a töltelékre, majd palacsintaszerűen tekerd fel. Ha a tészta elég nedves, szépen össze fog ragadni. Ha nem, nedvesítsd be a szélét. Ügyelj rá, hogy a tekercs végein se tudjon kifolyni a töltelék.
Annyi tekercset készíts, amennyire a töltelékből futja. Keress a szószos receptek között egy szimpatikusat, készítsd el és abba mártogatva fogyaszd.