Tofutál szurimival

  • 1 csomag kemény tofu
  • 50 g sárgarépa
  • 50 g cukorborsó
  • 4-6 rúd szurimi
  • 2 tojás
  • 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 2 kanál szójaszósz
  • 1 kanál mirin
  • 2 kanál szezámolaj

A tofut kézzel tördeld falatnyi darabokra. A répát vágd (reszeld) gyufaszál méretű csíkokra. A cukorborsót is vágd ferdén 2-3 mm-es csíkokra.  A szurimi-rudacskákat vágd 2-3 darabra. Hevítsd fel a szezámolajat és pirítsd meg benne a répát, borsót és szurimit. Amikor az olaj nagy részét felszívta a zöldség és a szurimi, add hozzá a tofut és nagy lángon alaposan pirítsd át. A fűszereket keverd el és öntsd a serpenyőbe. A felvert tojásokat csorgasd rá, keverd el, zárd el a lángot. Forrón tálald.