Török Dániel sajtótájékoztatója

Szupernehézsúlyú Európa-bajnokunk, Török Dániel (Champions SE) csütörtökön nyílt edzéssel egybekötött sajtótájékoztatót tartott egy belvárosi fitness teremben.

Dani invitálására szép számmal érkeztek újságírók, televíziós stábok, hogy információt kaphassanak az Európa-bajnok aktuális formájáról és hogy egy kis közös esélylatolgatásban is részt vehessenek. A sajtó képviselői mellett ismert küzdősport egyéniségek is tiszeteletüket tették. Így a hazai K-1 élmezőnyből megjelent a két Varga testvér, Tamás és Péter, ott volt Nagy Tibor, Kótai Misi és a hatszoros kyo magyar bajnok Demeter Zsolt is.

Török Ádám élőben előadott blues-os felvezetője után Török Dani röviden tájékoztatta a megjelenteket arról, hogy a Hungarian Open megnyerése után úgy döntött, bár kézfeje még mindig sérült, de nem hagyja ki a lehetőséget, hogy hazai közönség előtt védhesse meg európa-bajnoki címét. Ezek után a szót Dani edzője, sensei Bódi István vette át, aki elmondta, hogy Dani sérülésére való tekintettel egy speciális, új mozgással és taktikával próbálkoznak, melynek főpróbáját a Hungarian Open-en tartották és igen kedvező visszjelzéseket kaptak. Természetesen a forma élesítése az Eb. időpontjára várható és napi 5 órás edzéssel, maximális erőbedobással készülnek a kontinensviadalra.

Image

Török Dániel Donatas Imbras életnagyságú fotójával pózol

 

A sajtótájékoztató helyszínén, rendhagyó módon két életnagyságú fotó volt kiállítva Törökről és legnagyobb riválisáról, a litván sztárküzdőről, a kétszeres Európa-bajnok Donatas Imbrasról. Mint hallhattuk, Dani úgy véli, hogy addig nem teljes értékű Európa-bajnok, míg a litvánok óriását le nem győzi. Hogy ez mennyire nem egyszerű dolog, erről is bőven kaphattunk információt. Imbras a világ három legjobb szupernehézsúlyú kyokushi küzdője közé tartozik, szervezetektől függetlenül. A múlt évben Oszakában második helyzett volt súlycsoportjában a világkupán és mint hallhattuk, többször nyert litván kick-boksz bajnokságot is. A 26 esztendős fiú paraméterei Daniéval

megegyzőek, 197cm magas, 110 kg és a szakemberek félelmetes küzdőnek tartják.

A sajtótájékoztató után – miközben a vendégek már a szendvicseket és az üdítőket fogyasztották – Török és edzője, Bódi István egy nyílt edzés keretében bepillantást engedtek Dani mindennapi edzésmunkájának egy szeletébe is.

Schmidt Péter