Thai gombaleves

  • fél kg friss gomba
  • 4-5 friss csilipaprika
  • 3 bergamot levél
  • 1 szár citromfű
  • 1 csésze kókusztej
  • fél csésze bambuszrügy
  • 3 kanál citromlé
  • 1-2 szál koriander
  • kevés só
A gombát vágd apró darabokra, a csilit pedig hosszában csíkokra. Forrald fel a vizet és tedd bele a bergamot leveleket, a zúzott citromfüvet és a gombát. Főzd öt percig, add hozzá a többi alapanyagot. Kedved szerint ízesítsd, majd forrón tálald.
A gombát vágd apró darabokra, a csilit pedig hosszában csíkokra. Forrald fel a vizet és tedd bele a bergamot leveleket, a zúzott citromfüvet és a gombát. Főzd öt percig, add hozzá a többi alapanyagot. Kedved szerint ízesítsd, majd forrón tálald.

Related posts