Thai édes-savanyú szósz

Egyszerűen elkészíthető szósz, eredetileg salátákhoz, de dobva-rázva sütött ételekhez is fogyasztják.

  • 1 csésze ananászlé
  • 2 dl kókusztej
  • 1 evőkanál tamarindusz sürítmény, 4 kanál vízben elkeverve
  • 2 kanál citromlé
  • 1 teáskanál currypaszta
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér

Ha az ananászlé nem elég édes, ízlés szerint adhatsz hozzá 1-2 teáskanál cukrot. Az összes folyékony hozzávalót – 1 dl kókusztej kivételével – alaposan keverd el, és alacsony lángon forrald két percig. Egy vokban melegítsd fel a maradék kókusztejet, keverd el benne a currypasztát és a gyömbért, és addig kevergesd, amíg erősen illatozni nem kezd. Öntsd hozzá a szószokat (ha zavar, merd le róla a habot).

2-3 hétig eláll a hűtőben.

 

 Fórum az ázsiai konyháról