Thai édes-savanyú sertés ananásszal

  • 300 g vékony csíkokra vágott száraz sertéshús
  • 2 kanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma vékonyra szelve
  • 1 kis fej vöröshagyma vékony karikákra szelve
  • 2 teáskanál halszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 piros kaliforniai paprika kockára vágva
  • fél kígyóuborka felkarikázva
  • 2 szál újhagyma kétcentis darabokra vágva
  • 150 g ananász, falatokra vágva

Hevítsd fel az olajat egy vokban vagy serpenyőben. Pirítsd meg benne a fokhagymát, majd a csíkokra vágott húst (4-5 perc alatt). Add hozzá a hagymát. Keverd el a halszószt és a cukrot, majd öntsd a húsra. Közepes lángon pirítsd tovább a húst, amíg teljesen átsül. Add hozzá a többi zöldséget, nagy lángon melegítsd át. Forrón tálald.