Tavaszi tekercs spárgával

  • 500 g spárga
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 kanál repceolaj
  • 50 g üvegtészta
  • 2 sárgarépa vékony, hosszú csíkokra vágva
  • 1 kisebb kígyóuborka hosszú, vékony csíkokra vágva
  • maréknyi friss mentalevél
  • 1 kis fej saláta levelekre szedve
  • 8-10 tésztalap tavaszi tekercshez

A spárga tövét vágd le, majd vágd 4-5 centis darabokra. Forralj fel vizet egy lábosban, öntsd bele a szójaszószt, majd blansírozd benne a spárgát egy-két percig (ügyelj rá, hogy ne puhuljon meg túlságosan). Szedd ki a vízből, gyorsan öblítsd le bő hideg vízzel. Öntsd az olajat a forró vízbe, majd szórd bele az üvegtésztát és főzd puhára (ha túl sokáig főzöd, elveszíti áttetsző színét és kifehéredik). Öblítsd le hideg vízzel, hogy ne ragadjon össze. Nedvesíts be egy tésztalapot, tegyél rá a spárgából, a tésztából és a zöldségekből. Gondosan göngyöld össze, majd vágd ferdén ketté. Kedvenc mártogatószószoddal tálald.