Tavaszi tekercs karamellizált banánnal

  • 8 tavaszi tekercs tésztalap
  • 4 kanál kókuszreszelék
  • 5 kanál cukor
  • 200 g vaj
  • 2 kanál liszt
  • 1 tojás
  • 4 banán
  • 1 tojás sárgája
  • olaj a sütéshez

Keverd habosra a kókuszreszeléket, négy kanál cukrot, a vaj felét, a lisztet és egy tojást. A banánokat vágd ketté hosszában, majd mindegyiket négy részre. A maradék vajat hevítsd fel egy serpenyőben, majd süsd meg benne a banánt. Folyamatosan kevergesd, nehogy odaégjen. Amikor egyenletesen megbarnult, tedd félre és hagyd kihűlni.
Egy tésztalapot márts egy pillanatra langyos vízbe, majd terítsd az asztalra. A közepére tegyél néhány banándarabot (a teljes mennyiség nyolcadát), merj rá egy keveset a kókuszos szószból, majd tekerd fel a tésztalapot. A tojás sárgájával kend meg a széleit. Forró olajban süsd ropogósra. Szedd ki papírtörlőre. Tálaláskor hintsd meg egy kevés cukorral.