Tavaszi tekercs garnélával, rizspapírban

  • 300 g zöldség (sárgarépa, bambuszrügy, káposzta, gomba stb)
  • 100 g kesudió (vagy mandulaforgács)
  • 1 citrom leve
  • 10 garnéla (ha nincs, használj vékony csíkokra vágott száraz sonkát)
  • 1 kanál sambal oelek (chiliszósszal helyettesíthető)
  • 1 kanál szezámmag
  • 12 rizspapír

A zöldséget vágd hajszálvékony csíkokra. A kesudiót vágd apróra. A szezámmagot forró serpenyőben – olaj nélkül – pirítsd meg, amíg a magházak pattogni nem kezdenek.

Kevés olajon pirítsd meg a kesudiót, majd add hozzá a zöldséget. Nagy lángon dobva-rázogatva süsd egy percig, majd szedd ki egy tálba. A serpenyőben most a garnélát süsd meg. 1 perc után add hozzá a citrom levét és a sambal oeleket. Zárd el a lángot, hagyj mindent kihűlni.

A rizspapírokat kettesével mártsd langyos vízbe, majd fektesd őket egy tálcára. Kanalazz a közepükre egy kevés sült zöldséget, rákot, hints rá a szezámmagból, majd tekerd fel a tésztát.

Tálaláskor frissen vágott zöld fűszerekkel díszítsd.

A batyukat forró olajban is ki lehet sütni, de nem szükséges (a rizspapír nyersen is fogyasztható).

 Fórum az ázsiai konyháról