Szómen tészta spárgával és rákkal

  • 200 g szómen tészta
  • 200 g koktélrák
  • 200 g spárga kétcentis darabokra vágva
  • 2 teáskanál olaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 csésze vékonyra szelt friss gomba
  • 3 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 3 kanál mangó chutney
  • 2 kanál pirított szezámmag
  • 3-4 szál újhagyma apróra vágva
  • 3 kanál rizsecet


Főzd meg a tésztát, majd öblítsd le hideg vízzel. A spárgát dobd két percre foprró vízre, majd forgasd össze a tésztával. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd meg benne a fokhagymát és a gombát. Add hozzá a szójaszószt, cukrot, chutneyt, szezámmagot, ecetet és újhagymát. Amikor átforrósodott, keverd hozzá a rákot. Nagy lángon pirítsd egy percig, majd add hozzá a tésztát a spárgával. Forrón tálald.