Szoba tészta cukorborsóval

  • 250 g szoba tészta
  • 2 csésze cukorborsó
  • 2 kanál szezámolaj
  • 1 nagy fej vöröshagyma félbevágva, vékonyra szelve
  • 1 sárgarépa vékonyra szelve
  • 3 dl húsleves
  • 4 kanál szójaszósz
  • 3 kanál száraz sherry
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő 3 kanál hideg vízben elkeverve
  • apróra vágott kesudió díszítésnek

Hevítsd fel egy serpenyőben a szezámolajat. Pirítsd meg benne a hagymát és a répát. Add hozzá a cukorborsót és addig pirítsd nagy lángon, amíg a borsó elveszti nyers állagát, de még ropogós marad. A tésztát főzd meg a szokásos módon, majd keverd el a sülő zöldségekkel. A többi hozzávalót keverd el egy kis tálkában és öjntsd a serpenyőbe. Addig kevergesed, amíg a szósz besűrűsödik.