Színes tavaszi tekercs

  • 250 g csirkemell vékony csíkokra vágva
  • 2 kanál olaj
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • fél dl száraz fehérbor
  • 4 kanál osztrigaszósz
  • 300 g lilahagyma hajszálvékony karikára vágva
  • 100 g shiitake gomba vékony csíkokra vágva
  • 100-100 g zellerszál, sárgarépa, vízigesztenye vákony csíkokra vágva
  • 100 g szójacsíra
  • 12-15 tavaszi tekercs-tésztalap

Pirítsd meg az olajon a csirkét. Add hozzá a gyömbért, fokhagymát, bort és osztrigaszószt. Egy perc nagy lángon kevergetés után add hozzá a zöldségeket, pirítsd tovább 2-3 percig. Tedd félre, hagyd kihűlni. A tésztalapokat mártsd langyos vízbe, majd tegyél az egyik sarkára egy kupaccal a csirkés keverékből. Hajtogasd össze, majd a rizsfőző gőzölőjében párold 5-6 percig. (Vagy bő, forró olajban süsd ropogósra.) Kedvenc mártogatószószoddal tálald.