Szezámos salátaöntet

Csak öntsd nyakon vele a nyári salátát.

  • 1 kanál cukor
  • fél húsleveskocka
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 csésze víz
  • 3 kanál ecet
  • 1 kanál sherry
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 4 kanál szójaszósz
  • 1 kanál pirított szezámmag

 

Keverd el az összes hozzávalót a szezámmagot kivéve egy lábosban. Tedd a tűzhelyre, forrald fel. Folyamatosan kevergesd, amíg kissé besűrűsödik. Ha túl sűrű, önts hozzá egy kevés vizet és keverd el. Vedd le a lángról, majd keverd el benne a szezámmagot.

 Fórum az ázsiai konyháról