Szecsuáni sült-párolt rák

  • 500 g közepes méretű tengeri rák
  • csipetnyi só, fehérbors
  • 1 tojásfehérje
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál olaj
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál chiliszósz

  • 2 kanál száraz fehérbor
  • 1 kanál cukor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kis fej vöröshagyma apró kockákra vágva
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • olaj a sütéshez

Keverd össze az újhagymát, gyömbért, fokhagymát és chiliszószt. Tedd bele a megtisztított rákot tíz percre. Csepegtesd le a rákot, majd bő, forró olajban süsd rózsaszínre (kb. 2 perc alatt). Ezután hevíts fel egy vokban két kanál olajat, pirítsd meg benne a kockára vágott hagymát, add hozzá a maradék hozzávalót, majd tedd bele a rákot. Közepes lángon párold 5-6 percig. Azonnal tálald.