Szecsuáni sült kukorica

  • 2 kanál olaj
  • 1 szál citromfű belső, lágy része
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 kanál vaj
  • 1 hagyma apró kockákra vágva
  • 2 csésze morzsolt kukorica
  • 1 csésze húsleves (kockából is jó)
  • 2 teáskanál reszelt citromhéj
  • 2 teáskanál hoisin szósz
  • 1 teáskanál chiliszósz
  • 1 kanál citromlé
  • 1 teáskanál kukoricakeményítő

Hevítsd fel az olajat a vokban vagy serpenyőben. Pirítsd meg rajta az apróra vágott citromfüvet, fél perc múlva add hozzá a fokhagymát, vajat és hagymát. Folyamatos kevergetés mellett add hozzá a kukoricát. Öntsd rá a húslevest, közepes lángon párold három-négy percig, majd keverd hozzá a fűszereket. A keményítőt keverd el két kanál hideg vízben, majd a végén öntsd a kukoricára. Folyamatosan kevergesd, amíg besűrűsödik. Friss petrezselyemmel tálald.