Száz méterrel nő a Tokyo Tower

A Nippon Television City Corp. egy új, szomszédba tervezett magasabb torony miatt arra készül, hogy megnöveli a város egyik legismertebb szimbólumának a méretét.

A Szumida kerületben tervezett 610 méteres "új Tokió torony" elnevezésű, többek között tv adások sugárzását végző konkurencia elszívja a televízisó társaságokat a "csupán" 333 méter magas építménytől, ezért terveket készítettek arra, hogy a tetejére 80-100 méteres antennát építenek.

Az antenna megépítéséhez magát a tornyot is mintegy húsz méterrel meg kell magasítani, ez pedig a vállalat számításai szerint négymilliárd jenbe kerül.

Az új, Szumida kerületben épülő rádió- és tévéadásokat közvetítő torony a világ legmagasabb építménye lesz és 2011-től kezdi működését.

Az NHK és öt kereskedelmi adó máris azt tervezi, hogy az új átjátszóállomásra költözik, amikor átállnak az analóg adásról a helyi digitális sugárzásra.

A repülési szabályok miatt a torony magassága jelenleg limitált, a vállalat azt tervezi, hogy újratárgyalja a feltételeket a hatóságokkal.

A vállalat ezzel a lépéssel négyszer akkora sugárzási felületet kínál a társaságoknak, mint korábban.

Japan Times