Sümegen edzőtáboroztak a martfűi és ceglédi kyósok

A magyar Kyokushin elit egy része Sümeg patinás városában tréningezett és pihent december 28-tól január 2-áig. A 21 fős különítmény Martfűről (18 fő) és Ceglédről (5 fő) érkezett, Sensei Stefanovics József és Sempai Jarábik László vezetésével. A sümegi, ajkai, tapolcai karatékákkal kiegészülve közel negyvenen edzettek együtt.

Image

A helyi klubvezető- Sensei Horváth Tamás – és válogatott versenyzője, Papp László kiváló vendéglátónak bizonyult, hisz nagyon gazdag és színvonalas programot szervezett a gyönyörű kisvárosban. Az ideutazók többsége élversenyző volt, közülük 12-en a nemzeti válogatott tagjai.

Image

A szokásoktól eltérően itt nem napi 2-3 edzésen, hanem egyen vettek részt, ami igen kemény és hosszú volt, de minden alkalommal játékokkal zárult. A program fontos része volt a kikapcsolódás, a környezetváltás, hogy újult erővel vághassanak a 2007-es esztendőnek, amiben komoly haza és nemzetközi versenyek várnak rájuk.

Image

Az első napi tréning után egy lovagi tornára látogattak el, ahol meglepetésre lovaggá ütötték Sensei Horváth Tamást, Sensei Stefanovics Józsefet és Sempai Jarábik Lászlót,  tanítványaik nagy örömére. Este egy középkori vacsora vendégei lehettek, majd egy jót mulattak a helyi zenészek kíséretével.

Image

Másnap kipróbálták a középkori fegyvereket, és közösen videóztak szállásukon, a Kisfaludy Gimnázium kollégiumában. Este egy jó hangulatú kosárlabdázás zárta a programot. A harmadik napon megnézték Sümeg nevezetességét, a várat, majd egy erdei séta keretében ellátogattak Zalaszántóra a Stupához.

Image

2006- ot egy kemény edzéssel búcsúztatták, 31-én, majd este közösen mulattak reggelig.

2007 első napját is az edzőteremen köszöntötték, egy feledhetetlenül kemény tréningen, ami mindenkiben komoly emléket hagyott és aminek egy részét a helyi televízió is megörökítette.

Image

A közös edzések, relaxációk és a sok program mind-mind maradandó élményt nyújtottak. Nagyon tetszett a sportolóknak a gyönyörű kisváros, és nagyon értékelték a helyiek kedves gesztusait. Köszönetüket szeretnék ez úton is kifejezni Sümeg városának, a Kisfaludy Gimnáziumnak, a Kisfaludy étteremnek, Papp Imre úrnak, Sensei Horváth Tamásnak és tanítványainak.

Feltehetően a kapcsolat állandó marad, és a sümegiek is ellátogatnak Martfűre, majd nyáron újra visszalátogat Sümegre a csapat, újabb tagokkal kiegészülve.