Sült tészta zöldséges hússal

  • 250 g ramen tészta (vagy spagetti)
  • 250 g darált sertéshús
  • 2-3 szárított fafülgomba
  • 3 szál újhagyma
  • 1 csésze szójacsíra
  • 3 kanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • bors ízlés szerint
  • 1 kanál olaj

A tésztát főzd meg, öblítsd le hideg vízzel, tedd félre. Keverj el benne egy kevés olajat, hogy ne ragadjon össze. A fafülgombát áztasd langyos vízbe fél órán át, majd ha megpuhult, vágd 2-3 centis csíkokra. A hagymát vágd 3-4 centis darabokra. Hevíts fel egy kanál olajat egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a húst. Három perc után add hozzá a gombát, a hagymát és a csírát. Öntsd rá a szójaszósz felét és a többi fűszert. Nagy lángon kevergesd egy percig, majd keverd el vele a tésztát. Amikor átmelegedett, öntsd rá a maradék szójaszószt. Forrón tálald.