Spenótos halleves miszóval

  • 2 kanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 apróra vágott hagyma
  • 1 sárgarépa vékony csíkokra vágva
  • 250 g tengeri hal apró cafatokra vágva
  • 5-6 friss spenótlevél vékony csíkokra vágva
  • 3 kanál miszó
  • 1 csomag tofu kockára vágva
  • 1 szál újhagyma apróra vágva

 

Egy lábasban hevítsd fel az olajat, pirítsd meg benne a fokhagymát, gyömbért, hagymát és sárgarépát. Amikor a hagyma övegessé válik, önts rá másfél liter vizet. Forrald fel, majd alacsony lángon főzd 20 percig. Az elpárolgó vizet pótold. Add hozzá a halat, tofut és spenótot, párold három percig, majd add hozzá a kevés hideg vízben elkevert miszót. Apróra vágott újhagymával tálald.