Skorpió-veszély Budapesten!

Igazi világsztárnak drukkolhatnak február 28-án a Papp László Budapest Sportaréna nézői: egyéves pauza után a magyar fővárosban tér vissza a K-1 nemzetközi vérkeringésébe a fehérorosz fenegyerek, Alekszej Ignasov. A „Vörös Skorpió” művésznéven futó, jelenleg Új-Zélandon élő és tréningező harcos superfight mérkőzésen a kőkemény bosnyák Dzevad Poturakkal üti össze kesztyűit.


Alekszej Ignasov nem szorul bemutatásra a K-1 szerelmesei előtt, a meccseire az érzelem legkisebb megnyilvánulása nélkül bevonuló harcos kétszer is mérkőzött már hazánkban: 2006-ban pontozással verte Gary Goodridge-t, egy évvel később pedig a magyar Karacs Attilát ütötte ki. A szakág legszínesebb egyéniségei közé tartozó sportoló nevéhez egy igazi bravúr is fűződik: ő a világ egyetlen K-1 harcosa, aki K.O.-val késztette megadásra a toronydaru méretű, háromszoros világbajnok holland Semmy Schilt-et. Ignasov klasszisát az is jelzi, hogy még senkinek nem sikerült őt idő előtt legyőzni.

A nagyszabású gálán szerepet kap a kötöttfogású birkózásban olimpiai ezüstérmet szerző Bárdosi Sándor, aki MMA-ban teszi próbára erejét. A „kiskesztyűs” bunyóba másfél éve belekóstoló sportember számára komoly téttel bír a budapesti ütközet, ugyanis ha a gálán díszvendégként részt vevő K-1 alapító, japán Kazuyoshi Ishi úgy ítéli meg, hogy Bárdosi tudása megfelelő, akkor a magyar karfiolfülű a legnagyobb japán küzdősport gálákon kaphat szerepet.

Az FSPU Hungary rendezvényén K-1 nyolcas tornára is sor kerül, melyen sikerre éhes, feltörekvő harcosok kapnak főszerepet. A 2007-ben Magyar GP-győztes Török Dániel, Veres Ádám és Zentai Máté személyében hazai bunyósok is ringbe lépnek, de a román Sebastian Ciobanu, a cseh Roman Kleibl, a francia Joachim Thomas, a horvát Mladen Brestovac, valamint a marokkói Mounir Zekhnini neve is jól cseng a világ egyik legnépszerűbb küzdősportját kedvelők körében. A nézők kiszolgálása érdekében a szervezőknél fontos szempont volt, hogy a mezőny tagjai ne csak fizikailag és technikailag, de mentálisan is toppon legyenek, így várhatóan minden csatában a kiélezett küzdelemé lesz a főszerep. A tornán jól teljesítő fighterek megválthatják belépőjüket a szabályrendszer legrangosabb gáláira.

A „nagyok” mellett a 70 kilogramm alatti K-1-esek is küzdenek február 28-án a Papp László Budapest Sportarénában: K-1 Max-ban négy hazai fighter, Győrfi Csaba, Pethes Viktor, Vörös Roland és Tóth Gábor kieséses rendszerben dönti el, ki a legjobb közülük.

Illusztris vendégek is megtisztelik jelenlétükkel a budapesti rendezvényt, a már említett Kazuyoshi Ishi mellett a K-1 európai licenctulajdonosa, Igor Jusko, valamint a háromszoros világbajnok holland Remy Bonjasky is helyet foglal majd a Sportaréna nézőterén.

Az eddig nyilvánosságra hozott párosítások:
Kulacsik Mirko vs. Nagy Tibor

A 8-as torna mezőnye:
Sebastian Ciobanu (román) vs. Török Dániel
Roman Kleibl (cseh) vs. Veres Ádám
Joachim Thomas (francia) vs. Mladen Brestovac (horvát)
Mounir Zekhnini (marokkói) vs. Zentai Máté

A 4-es K-1 Max-torna:
Győrfi Csaba vs. Pethes Viktor
Vörös Roland vs. Tóth Gábor

Presztízs mérkőzések:
MMA – Bárdosi Sándor vs. TBA

K-1 Superfight:
Alekszej Ignasov (fehérorosz) vs. Dzevad Poturak (bosnyák)

Jegyek kaphatók elővételben a helyszínen, valamint a Ticket Express jegyirodáiban.

www.k-1.hu