Savanyú-erős rizsleves


  • 6 szárított shiitake gomba (vízbe áztatva, lecsepegtetve, majd vékony
  • szeletekre vágva)
  • 1 liter csirkelé
  • 250g csont nélküli sertéshús, gyufaszál méretűre szeletelve
  • 100g bambuszrügy
  • egy vékony szál sárgarépa, gyufaszál méretűre vágva
  • másfél csésze rizs megfőzve
  • fél dl rizsecet
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 kanál víz
  • 1 teáskanál őrölt fehérbors
  • 1 felvert tojás
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2 szál zöldhagyma vékony karikákra vágva
  • 1 kanál csiliszósz



Forrald fel a csirkelevest. Add hozzá a sertéshúst, gombát, bambszrügyet és a répát. Főzd 3 percig, majd add hozzá a rizst, az ecetet, szójaszószt, fehérborsot, szezámolajat és a csiliszószt.

Ismét forrald fel, vedd takarékra a lángot és főzd újabb 3 percig.

Egy csészében keverd el csomómentesen a vízben a keményítőt. Fokozatosan, állandó kevergetés mellett öntsd a levesbe. Addig kevergesd alacsony lángon, amíg besűrűsödik. Ezután egy villára csorgatva lassan keverd el benne a tojást.

Tálaláskor a zöldhagymával díszítsd.

Fórum a japán ételekről