Savanyú-erős rákleves

  • 300 g tengeri rák
  • 1 liter víz
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 2 szál citromfű
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 2 kanál chiliszósz
  • 100 g vékonyra szelt friss gomba
  • 2 teáskanál halszósz
  • 1 kanál citromlé
  • 1 kanál szójaszósz
  • 1 kanál cukor

Ha páncélos rákot vásároltál, távolítsd el, majd a rákok páncélját főzd tíz percig egy liter vízben. Ezután szűrd le és ezt a vizet használd a leveshez. Forrald fel, majd szórd bele a szétzúzott citromfüvet, a fokhagymát, chiliszószt, gombát, halszószt, citromlét és a gyömbért. Három percig párold közepes lángon, majd add hozzá a rákot. Miután ismét felforrt, öntsd bele a szójaszószt és két percig párold. Zárd el a lángot, keverd el benne a cukrot. Forrón tálald.