Savanyú-erős leves (86. változat :)

  • 1 csirkemell kockára vágva
  • 1 csomag kemény tofu kockára vágva
  • 10 shiitake gomba
  • 200 g bambuszrügy
  • fél csésze beáztatott fafülgomba
  • 100 g aranygomba
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő
  • 1 kanál olaj
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 liter húsleves (kockából is jó)
  • 3 kanál rizsecet
  • 1 teáskanál cukor
  • 2 teáskanál chiliolaj
  • 2 tojás felverve
  • 4 szál újhagyma apróra vágva

A szárított gombákat áztasd be langyos vízben fél órán át, majd ha szükséges, vágd őket falatnyi darabokra. Hevítsd fel az olajat egy vokban vagy serpenyőben és pirítsd meg rajta a csirkét. Add hozzá a gombákat, a szójaszószt és a bambuszrügyet. Közben forrald fel a levest, és merd át a serpenyő tartalmát. Miután felforrt, folyamatos kevergetés mellett csorgasd bele a hideg vízben csomómentesre kevert keményítőt. Szórd bele a tofut és zárd le a lángot. Csorgasd bele a tojásokat, közben egy villával folyamatosan kevergesd a levest. Add hozzá a maradék fűszereket. Tálaláskor szórd meg a tetejét apróra vágott újhagymával.