Ramen-burger – mi lesz a következő?

Azok számára, akik valamilyen sajátos perverzió folytán szeretik a hamburgert és a rament is, egy Fukusima megyében található vendéglő kitalálta a tökéletes megoldást a vicces nevű Kitakata városában. Az ötletből hamarosan országszerte új divat vált: számos helyen megjelent a ramen-burger.


Hogy mi is a ramen-burger pontosan? A cukros-puha zsemle helyett ramen tésztát sütnek hasonló alakúra, a pogácsát pedig hagyományos ramen-alapanyagokból (bambuszrügy, halpogácsa, sült sertéshús satöbbi) állítják össze.

A Kitakata közelében álló Furuszato-tei vendéglő októberben kezdte a ramen-burgerek árusítását, darabját 350 jenért. Naponta mindössze 20-30 adagot képesek elkészíteni, mivel a tésztából hosszadalmas munka árán lesz csak pogácsa. A ramen-burger ennek ellenére gyorsan terjedő divattá vált.

Az Aszahi simbun napilap is írt a jelenségről, megfogalmazásuk szerint "az első harapás a sült tésztába ropogós élmény lesz, aztán hamarosan úgy kezded érezni, mint amikor ramen tésztát szürcsölsz".

A hagyományos ramen igen népszerű gyorsétel. Akik az eredeti, hagyományos konyha iránt aggódnak, eláruljuk: eleve külföldö kajáról van szó…

Nihon Sun