Rákujjacskák

  • 200 g koktélrák
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 szál újhagyma apróra vágva
  • 1 tojás
  • 2 kanál kukoricakeményítő
  • 2 kanál szaké vagy száraz fehérbor
  • 1 kanál szójaszósz
  • 4-5 szelet szikkadt kenyér
  • 4 kanál szezámmag
  • olaj a sütéshez

Turmixold össze a hozzávalókat a szójaszószig. A masszát kend rá a kenyérszeletekre. A szezámmagot szórd egyenletesen egy tálcára, majd nyomd bele a kenyérszeleteket a masszás felükkel. Egy nagyobb edényben hevíts fel 2-3 centi magas olajat, majd a szeletek mindkét oldalát süsd meg benne 3 perc alatt. A megsült szeleteket csepegtesd le, majd vágd fel ujjnyi vastag csíkokra. Melegen tálald.