Rákkal töltött csomagocskák

  • 200 g koktélrák vagy szurimi apróra vágva
  • 2 teáskanál apróra vágott sonka
  • 3 kanál apróra vágott vízigesztenye vagy bambuszrügy
  • 2 gerezd fokhagyma zúzva
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 teáskanál szójaszósz
  • 1 teáskanál cukor
  • 1 teáskanál szezámolaj
  • 2-3 kanál kukoricakeményítő
  • 6-8 tésztalap tavaszi tekercshez


A tésztalapok és a szezámolaj kivételével minden hozzávalót keverj össze. Annyi keményítőt használj, amennyi szükséges a viszonylag szilárd (nem folyós) masszához. A tésztalapokat egyenként mártsd langyos vízbe, majd tegyél a közepére egy kanál tölteléket. Kend meg pár csepp szezámolajjal, gondosan csomagold be, majd a rizsfőző párolókosarában 8-10 perc alatt párold meg. (Egyszerre csak annyit, hogy ne érjenek össze.)