Pekingi leves

  • 4 vékony szelet füstölt sonka
  • 7dl kacsa főzőlé (vagy más alaplé, lehet kockából is)
  • 100g kínai kel-levél
  • 2 tojás fehérje
  • 1 kanál szezámmag
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • 1 kanál kukoricaliszt
  • 2 kanál víz
  • 1 kanál szójaszósz
  • bors

Hagyományos dél-kínai leves. Általában kacsa főzőléből készítik, amit szezámmaggal és szójaszósszal ízesítenek.

A sonkát vágd egyforma keskeny csíkokra. A levest forrald fel, tedd bele a szezámmagot, a leveleket, fokhagymát, sonkát, szójaszószt és a borsot. Főzd 10 percig alacsony lángon. Ezután csorgasd bele a tojásfehérjét. A vízben keverd el alaposan a lisztet, és állandó kevergetés közben add a leveshez. Forrón tálald.

Fórum a japán ételekről