Padlizsánsaláta rákkal és tojással

  • 2 közepes padlizsán
  • 1 kanál olaj
  • 50 g koktélrák
  • 1 gerezd fokhagyma zúzva
  • 2 kanál citromlé
  • 1 kanál cukor
  • 2 kanál halszósz
  • 1 f?tt tojás apróra vágva
  • 4 szál újhagyma
  • korianderzöldés friss chili a díszítéshez

A padlizsánt vágd szeletekreés grillezd vagy süsd meg, amíg megpuhul. Távolítsd el a héjátés vágd csíkokra. Egy serpeny?ben hevítsd fel az olajat, add hozzá a fokhagymát. Pirítsd meg, majd keverd el benne a lecsepegtetett rákot. Egy percig pirítsd, majd vedd le a túzhelyr?l.

A citromlét, cukrotés halszószt keverd el alaposan. Tálaláskor el?bb rendezd el a tányéron a padlizsánt, szórj rá egy kevés f?tt tojást, apróra vágott újhagymát, öntsd rá az öntetet, végül korianderrelés csíkokra vágott chilipaprikával díszítsd.

Related posts

Kommentelj