Olajban sült hal Hanoi módra

  • 1 kg tengeri halfilé falatnyi darabokra vágva
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 1 teáskanál só
  • fél teáskanál őrölt bors
  • 2 teáskanál reszelt gyömbér
  • 150 g újhagyma apróra vágva
  • 100 g kapor
  • 3 kanál olaj
  • 50 g pirított mogyoró
  • 1 fej saláta
  • maréknyi friss bazsalikomlevél, petrezselyem és menta
  • 300 g üvegtészta
  • 3 kanál halszósz
  • 3 kanál chiliszósz

A tésztát áztasd meleg vízben 30 percig. A halat sózd-borsozd meg. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben, pirítsd meg rajta a kurkumát, gyömbért és a hagyma felét. Add hozzá a halat, majd közepes lángon kevergetve süsd át. Mielőtt elkészül, szórd rá a mogyorót. Add hozzá a maradék hozzávalókat a tészta kivételével. Tálaláskor a tányérra merj egy adag tésztát és öntsd rá a halat.