Ojaki donburi

  • 1 kanál vaj
  • 250g csirke, falatnyi darabokra vágva
  • két csésze csirkeleves
  • 4 kanál szójaszósz
  • 2 kanál cukor
  • 1 közepes fej hagyma, karikákra vágva
  • 4 tojás
  • 5 shiitake gomba (ha szárítottat használsz, áztasd be), vékony csíkokra vágva
  • fél csésze apróra vágott zöldhagyma,
  • 100g bambuszrügy
  • kevés halsütemény (elhagyható)

Egy serpenyőben olvaszd ki a vajat, pirítsd meg benne a csirkét. Öntsd hozzá a csirkelevest, a gombát, a bambuszrügyet és a hagymakarikákat. Addig főzd, amíg a csirke megpuhul. Add hozzá a szójaszószt, a cukrot és a zöldhagymát. A tojásokat csak egy kicsit verd fel (inkább csak keverd el a sárgáját a fehérjével) öntsd a csirkére és alacsony lángon addig süsd, amíg megdermed. Forró rizs tetején tálald. Kevés norival díszítsd.

Fórum a japán ételekről

Related posts