Öltözz lazán!

A kormány által évente megtartott “Super Cool Biz” kampány eddig azt engedte meg a minisztériumi és hivatali dolgozóknak, hogy júniustól ne viseljenek nyakkendőt és zakót, hogy ezzel is csökkentsék a légkondik kihasználtságát és áramot spóroljanak. Idén sokkal messzibbre mentek: arra ösztönzik a dolgozókat, hogy pólóban, sportcipőben és farmerban menjenek a hivatalba dolgozni.

 

 

Az idei változás oka a fukusimai atomerőmű kiesése miatti áramhiány. A metrókban mindennap ki van írva, milyen az atomerőmű kihasználtsága, ezek a táblák a 60-70 százalékot mutatnak.

Kérdés, hogy a kampány és az új öltözködési trend mennyire fog beépülni a dolgozók és üzletemberek életébe, akik egész évben szürke öltönyt viselnek.

A katasztrófa-sújtotta Ivate megyében például nem engedik a farmer viselését, azzal indokolva, hogy a vendégek, ügyfelek kényelmetlenül éreznék magukat, ha a szembenülő ügyintézőn farmer lenne.

A kormány a flip-flop papucsot, a rövidnadrágot és az atlétát nem engedi meg. Érdekes, hogy nők számára nincs előírt dress-code.

 

JapanToday