Nyers tavaszi tekercs

  • 50 g üvegtészta
  • 12 tavasz tekercs tésztalap rizslisztből
  • 2 csésze vékony csíkokra vágott salátalevél
  • 1 csésze szójacsíra
  • egy marék friss bazsalikomlevél
  • 30 darab közepes méretű tengeri rák
  • 2 kanál világos szójaszósz
  • 2 kanál citromlé
  • 1 teáskanál cukor
  • fél csésze apróra vágott, pirított, sózatlan földimogyoró

A rákot tisztítsd meg, majd dobd két percre forró vízbe. Tedd félre. Egy edényben tedd két csésze forró vízbe az üvegtésztát. Tegyél rá fedőt, hagyd állni tíz percig. Ezután öblítsd le, majd ollóval vágd ötcentis darabokra.
Négy tésztalapot vágj ketté, a maradék nyolcat hagyd egyben. Keress egy akkora tálat, amiben elfér a tésztalap. Önts bele kézmeleg vizet, majd helyezz bele egy egész és egy fél tésztalapot. Két percig áztasd, majd terítsd az egész lapot egy tálcára. A fél lapot helyezd az egyik felére úgy, hogy a két lap sarkai fedjék egymást. A dupla lapos részen a széleken hagyj ki két centit, a maradék helyre tegyél salátát, babcsírát, néhány bazsalikomlevelet és két-három darab rákot. Ezután tekerd fel az egészet, mintha palacsinta lenne. A végét óvatosan nyomkodd meg, hogy rendesen zárjon.
Amíg a többit készíted, a már elkészült tekercseket takard le, hogy ne száradjanak ki.
Ha megvan, minden tekercset vágj ketté.
Egy tálkában keverd el a szójaszósz, a citromlét és a cukrot. Ebbe mártogatva fogyaszd. A tetejét hintsd meg a mogyoróval.