Nyers tavaszi tekercs

  • 12 tavaszi tekercs tésztalap
  • 24 közepes főtt rák
  • 50 g üvegtészta
  • 2 csésze vékony csíkokra szelt saláta
  • 1 csésze szójacsíra
  • egy marék friss bazsalikomlevél
  • fél csésze sózatlan mogyoró

A tésztára önts egy liter meleg vizet és hagyd állni 15 percig. Ezután csepegtesd le és vágd ötcentis darabokra. Négy tésztalapot vágj ketté, a többi nyolcat hagyd egyben. Áztasd be őket hideg vízben. Tegyél egy teljes, beáztatott lapot a pultra. A tetejére helyezz el egy fél lapot. Halmozz rá negyed csészényi salátát a fél lapra, tegyél rá 1 kanál szójacsírát, 1-2 bazsalikomlevelet és 3 rákot. Hajtsd rá a teljes lap szabadon álló felét, majd az egészet óvatosan tekerd fel. Óvatosan nyomkodd össze a lapok szélét. Ismételd meg a műveletet a többi tésztalappal. Ha mind elkészült, a tekercseket ferdén vágd ketté és szórd meg az összetört mogyoróval. Cujuba vagy cukros-citromos szójaszószba mártogatva fogyaszd.