Narancsos rizs vízigesztenyével

Elég finom ahhoz, hogy főfogás legyen, de ragadozó hajlamúak sültek mellé is fogyaszthatják.

  • 2 narancs reszelt héja
  • 100g szárított sárgaarack apróra vágva
  • 3 kanál száraz fehérbor
  • 1,5 liter víz
  • 2 húsleveskocka
  • 1 csésze barna rizs
  • 1 csésze hosszú szemű fehér rizs
  • 1 teáskanál kurkuma
  • 150g vízigesztenye
  • apróra vágott petrezselyem
  • 5-6 szál újhagyma, apróra vágva

Csepegtesd le a vízigesztenyét, és vágd egyenként 3-4 darabra. A narancshéjat és a sárgabarackot áztasd be a fehérborban. Forrald fel a vizet, dobd bele a leveskockákat és tedd bele a barna rizst. Fedő nélkül, nagy lángon főzd 20 percig, majd add hozzá a fehér rizst. Alacsony lángon addig főzd, amíg megpuhul. Szűrd le, hagyd pár percig állni egy edényben, majd keverd össze az összes többi hozzávalóval.