Narancslében párolt tofu zöldségekkel

  • 1 csomag (250 g) kemény tofu
  • 1 csomag szoba tészta
  • 1 kanál olaj
  • 4 gerezd fokhagyma zúzva
  • fél csésze cukorborsó, ferdén vékony csíkokra vágva
  • fél csésze káposzta vékony csíkokra szelve
  • 1 répa reszelve
  • 200 g vízigesztenye félbevágva
  • fél csésze vékony csíkokra vágott piros kaliforniai paprika
  • 1 csésze narancslé
  • 2 kanál szójaszósz
  • 2 teáskanál kukoricakeményítő


A tésztát főzd meg a szokásos módon. Hideg vízzel öblítsd le, tedd félre. A tofut vágd falatnyi kockákra. Egy serpenyőben hevítsd fel az olajat, pirítsd meg rajta a fokhagymát, majd add hozzá a zöldségeket és nagy lángon kevergetve pirítsd két-három percig. Ezután öntsd rá a narancslét és fedő alatt párold tovább, amíg a zöldség megpuhul (ügyelj arra, hogy ne főjön szét, inkább ropogós maradjon). A keményítőt keverd el két kanál hideg vízzel, majd öntsd a zöldségre és kevergesd, amíg besűrűsödik. Tálalás előtt forgasd bele a tofut és a tésztát.