Mézes-diós rák

Ne ijedj meg a majonéz láttán, lassan japánabb alapanyag lesz, mint a tea…

  • 16 közepes tengeri rák megtisztítva
  • fél csésze dió
  • 5 csésze víz
  • 1 csésze cukor
  • 2 csésze olaj
  • fél csésze kukoricakeményítő
  • 3 tojásfehérje
  • 2 kanál méz
  • 3 kanál majonéz
  • 1 kanál citromlé
  • fél csésze olaj

Öblítsd le a diót, aztán 5 csésze forró vízben kezdd főzni. Ha a víz zavarossá válik, cseréld le. Ha a víz már tisza marad, addhozzá a cukrot és kevergesd, amíg elolvad. Szedd ki a diót, csepegtesd le. Két csésze forró olajban süsd őket fényes barnára.
Szedd ki egy papírtörlőre, hagyd kihűlni.
Keverd el a kukoricakeményítőt a tojásfehérjével, majd mártsd bele a rákokat. Tedd félre.
Egy kis tálban keverd el a mézet, majonézt és a citromlét.
Forró olajban süsd meg a tojásos keményítőbe mártott rákot.
Tálaláskor öntsd a mézes-majonézes öntetet a rákra, hintsd meg a sült dióval.