Mégsem jár húsz év börtön a hentaiért

A brit politikusok valószínűleg egy pillanatra nem figyeltek oda és véletlenül hoztak egy ésszerű döntést a hamarosan életbe lépő pornótörvénnyel kapcsolatban.

Ahogy korábban már többször beszámoltunk róla, a Nagy-Britanniában hamarosan életbe lépő, extrém pornográfiáról szóló törvény a hírek szerint érintette volna a Japánban megjelenő és a tengeren túl is egyre népszerűbb malac videókat és képregényeket (hentai). Ez a gyakorlatban azt vonta volna maga után, hogy egy ilyen témájú film megnézéséért ugyanúgy börtön járt volna, mintha a felhasználó valódi gyerekek képeit nézegetné.

A feltételes mód annak köszönhető, hogy nemrég a brit kormány kiadott egy részletes útmutatót, amely pontosan meghatározza a törvény hatálya alá eső termékek tulajdonságait. A feltételek között szerepel az "élethű ábrázolás". Ha valaki még mindig aggódna, hogy esetleg egy szenilis, konzervatív bírón múlhat a szabadsága, most megnyugodhat: további részleteket közöl az útmutató, amelyben kifejtik, hogy csak olyan alkotás esik a törvény hatálya alá, amely egy "értelmes embert meggyőz arról, hogy a kép vagy film valóságos eseményt ábrázol".

Úgy tűnik, hogy a garázs alatt ásott gödörben tárolt hentai-ok visszaköltözhetnek a polcokra.